Hälsning från vår blivande ungdomspastor

Hej församlingen!

Mitt namn är Oscar Elfström och jag kommer i september börja jobba hos er som ungdomspastor.

Jag träffade några av er på kyrkokonferensen och jag har träffat några av er i anställningsprocessen, men långt ifrån alla av er. Jag ser väldigt mycket fram emot att få träffa er alla och få lära känna er ännu bättre.

När jag får frågan vart jag kommer ifrån så brukar jag svara att jag kommer från Mariestad, Karlskrona och Växjö (och, ja, min pappa är pastor). Nu har jag bott i Stockholm fyra år och det var också här jag träffade min blivande fru Frida som pluggar till sjuksköterska och kommer att bli klar ett halvår senare än mig. Vi kommer att gifta oss i augusti så när jag kommer till er så kommer antagligen mitt efternamn vara Molneryd och inte Elfström.

När jag inte pluggar så gillar jag att umgås med vänner och familj, spela fotboll, och titta på fotboll och då framförallt på mitt favoritlag och också de svenska mästarna IFK Norrköping. Något som jag inte gör lika ofta men verkligen uppskattar är att segla och åka skidor.

Just nu så skriver jag min kandidatuppsats i skolan som behandlar ledarskap. Jag fokuserar i den uppsatsen hur man i näringslivet och i Equmeniakyrkan ser på människan, organisationen och ledarskapet och jämför likheter och skillnader. Något som bland annat har kommit upp är att bruka allas gåvor och se till så de kommer i funktion är viktigt och en av församlingens uppgifter. Att upptäcka gåvor, och se till att de får komma i funktion är någonting jag skulle vilja hitta ett fungerande arbetssätt för.

Det är väldigt svårt att tänka på vad man vill göra och hur man vill göra därför att det är så beroende på vart ni som församling står och vart ni vill. Den första tiden vill jag fokusera på att lära känna er som är en med i församlingen men också omgivningen i Lerums Kommun. Jag ser fram emot att få vara på skolan och möta tonåringar i deras vardag, och att få komma till ett så väletablerat konfirmationsarbete känns väldigt spännande.

Jag ser fram emot att få bli en del av er gemenskap och jag ser fram emot att lära känna er!
Allt gott tills vi ses!
– Oscar Elfström