Församlingsbrev Juni-Augusti

PERSONALHÄLSNING
”Herren bevarar dig, i hans skugga får du vandra, han går vid din sida.”
Psaltaren 121:5

Vi får öppna vårt hjärta för Gud och tag emot sommarens välsignelse:
Må solens strålar värma dig om dagen.
Må månens sken omsluta dig om natten.
Må Gud ständigt hålla dig i sin famn,
bevara dig från fruktan,
skydda dig mot skada,
välsigna dig med kärlek
och skänka dig sin frid.

Tack för allt samarbete, all omtanke och stöttning detta speciella verksamhetsår 20/21.Nu ser vi fram mot ljusa tider och önskar er allt gott i denna ljuva sommartid.

Personalgruppen/Camilla Malm Samuelson, Oscar Molneryd, Annika Andreasson

Hälsning från pandemigruppen: Vi öppnar upp allteftersom
Kyrkan öppnas upp allteftersom vi får del av nya riktlinjer från Regeringen och Folkhälsomyndigheten. Som det ser ut nu får vi ha samlingar med 8 personer utöver medverkande. Detta gäller till dess något annat kommuniceras.

På presskonferensen den 12 maj meddelades flera goda nyheter som berör oss som kyrka. Utifrån rådande smittskyddsläge och för att bli mer träffsäkra i de begränsningar som bland annat drabbat oss som kyrkor och församlingar föreslås att:
• Viss lägerverksamhet för barn kommer att tillåtas.
• Upp till 50 personer kan mötas inomhus om man har anvisad plats eller det går att hålla avstånd.
• Upp till 100 personer kan mötas utomhus även om deltagarna inte har sittplats.
Vi återkommer om detta när mer information kommit, men förändringen sker tidigast 6 juni i Västra Götaland. Visst känns det hoppfullt att det inom en inte alltför avlägsen framtid ges nya möjligheter att få mötas till större samlingar.

Pandemigruppen i Equmeniakyrkan Lerum har beslutat att vi öppnar våra söndagar för deltagare från och med den 27 juni enligt rådande riktlinjer. Håll utkik efter mer information.

Pandemigruppen genom Camilla Malm Samuelsson

GUDSTJÄNSTER OCH SOMMARANDAKTER JUNI-AUGUSTI
Under sommaren kan vi fortsätta att delta i gudstjänster och sommarandakter genom webbsändning. Från och med den 27/6 kan du också delta på plats i kyrkan enligt rådande rekommendationer. Efter sommarandakterna finns möjlighet till gemenskap och enkel fika.
Söndag 30 maj kl. 10 Gudstjänst (endast webbsändning)
Tema: Gud – Fader, Son och Ande
Predikan: Camilla Malm Samuelsson. Gudstjänstledning: Therése Wissö.
Sång/musik: Therese Wissö, Staffan Svenstig. Piano: Hans Bergstrand.

Söndag 6 juni kl. 10 Gudstjänst (endast webbsändning)
Tema: Vårt dop.
Predikan: Oscar Molneryd. Gudstjänstledning: Annika Andreasson.
Sång/musik: ”Strasseband”.

Söndag 13 juni kl. 10 Gudstjänst (endast webbsändning)
Tema: Kallelsen till Guds rike.
Predikan: Oscar Molneryd. Gudstjänstledning: Camilla Malm Samuelsson.
Sång/musik: Malin Molin, Christer & Johannes Erséus.
Övrigt: Konfirmander, Välkomnande av ungdomsledare Victoria Olofsson.

Lördag 19 juni kl. 11 Konfirmationshögtid – orange grupp (endast webbsändning)
Tema: Förlorad och återfunnen. Medverkande: Camilla Malm Samuelsson, Oscar Molneryd, Lotta Larsson, Carina Herngren mfl. Orange grupp predikar. Musik: Ulrika Henkelman mfl

Lördag 19 juni kl. 11 Konfirmationshögtid – grön grupp (endast webbsändning)
Tema: Förlorad och återfunnen. Medverkande: Camilla Malm Samuelsson, Oscar Molneryd, Inger Stenseke Larsson mfl. Grön grupp predikar. Musik: Ulrika Henkelman mfl

Söndag 20 juni kl. 11 Konfirmationshögtid – rosa grupp (endast webbsändning)
Tema: Förlorad och återfunnen. Medverkande: Camilla Malm Samuelsson, Oscar Molneryd, Staffan Svenstig, Malin Söremo mfl. Rosa grupp predikar. Musik: Ulrika Henkelman mfl

Söndag 27 juni kl. 18 Sommarandakt
Ord: Camilla Malm Samuelsson. Sång/musik: Nils Funnemark.

Söndag 4 juli kl. 18 Sommarandakt
Ord och musik: Niklas Levin. Sång: Gustav Hallengren.

Söndag 11 juli kl. 18 Sommarandakt
Annika Andreasson

Söndag 18 juli kl. 18 Sommarandakt
Annika Andreasson

Söndag 25 juli kl.18 Sommarkväll med dokumentärfilm
Från död till liv! Nazist, krigssoldat o kriminell – kan livet förändras?
Tor Herngren visar sin film och delar några tankar kring den. Sång och musik: Margareta Herngren. Annika Andreasson leder samlingen.

Söndag 1 augusti kl. 18 Sommarandakt
Victoria Olofsson mfl

Söndag 8 augusti kl. 18 Sommarandakt
Ulrika Henkelman mfl

Söndag 15 augusti kl. 18 Sommarandakt
Ord: Hanna Persson. Sång/musik: Lena Lindälv.

Söndag 22 augusti kl. 10 Gudstjänst
Tema: Friheten i Kristus. Predikan: Camilla Malm Samuelsson.

Söndag 29 augusti kl. 10 Gudstjänst
Tema: Medmänniskan. Predikan: Staffan Engbolm.

KONFIRMATIONSGRUPP 20/21
Det har varit ett annorlunda och väldigt fint konfirmationsår. Vi har kommit nära varandra i våra tre mindre grupper: grön, orange och rosa. Ledargruppen har upplevt att intresset för det vi talat om varit stort och att närvaron i grupperna varit hög.
Våra tisdagsträffar har mestadels varit digitala. Vi har börjat med att mötas i storgrupp där dagens tema har introducerats av olika ledare. Därefter har vi haft samtal i våra grupper. På Blomsholm och utanför kyrkan har vi haft flera heldagar med värdefulla möten och roliga aktiviteter.
Nu återstår ett par tisdagar och fyra lägerdagar innan konfirmationshögtiderna.
Finns du som kan bistå med matlagning, fika under lägerdagarna 13-16/6 hör gärna av er till Oscar.

Ni alla är välkomna att ta del av konfirmationshögtiderna som webbsänds på vår youtubekanal 19-20/6: lördag kl. 11 och 14.30, söndag kl. 11. Konfirmandernas anhöriga kommer också att ta del av högtiden digitalt. Om restriktionerna ändras kommer var och en få ha några gäster var i kyrkan.

Tack för alla förböner, allt stöd! Ni 27 personer/familjer som bett för en konfirmand under terminen har haft en viktig uppgift. Då konfirmanden inte haft möjlighet att möta er, förväntas inget av er i samband med konfirmationen (som vi haft vissa år). Det är gott nog att er omsorg burit en ung människa under konfirmationstiden.

När vi summerar en annorlunda konfirmationstid upplever vi att Gud har gjort det vi trodde var omöjligt, möjligt och välsignat det. /Konfirmandledarna genom Camilla Malm Samuelsson

INBJUDAN TILL KONFIRMATIONSLÄSNING 21/22
Vi har nu inbjudit en ny konfirmationsgrupp. Känner du någon som vill konfirmeras tipsa om anmälan via vår hemsida där det också finns mer information.
Vi efterlyser ledare som vill möta ungdomar och på så vis göra skillnad. Många olika personligheter och kunskaper kan bli värdefulla pusselbitar i ledargruppen.
Kontakta Camilla Malm Samuelsson eller någon i valberedningen för att bolla era tankar och idéer och era möjligheter att vara med på något sätt. 

ANDRUM – Onsdagarna 2/6 och 9/6 kl. 12
Under perioden oktober till juni har vi mötts med växelläsning, bibelläsning, bön och stillhet varje onsdag kl. 12. Nu inbjuder vi till terminens sista 2 onsdagar med Andrum. Deltagarantalet följer folkhälsomyndigheten.

REFLEKTIONSVANDRING – Bibelord
Jag ställde frågan: Har du ett Bibelord som på något sätt betyder något för dig? Svaren som jag fick håller nu på att bli en reflektionsvadring som skall sättas upp runt kyrkobyggnaden. Den kommer att hänga uppe hela sommaren. Kom och ta del av bibelorden, något i taget eller alla på en gång. Gå ensam, en egen stund av andlig fördjupning, meditation och bön. Bjud gärna med någon som du kan samtal med om det ni läser. Varmt välkommen! /Camilla Malm Samuelsson

SOMMARTRÄFF – Tisdagar i juli kl 14-16
Välkommen att mötas, i alla åldrar, för en stunds gemenskap utanför kyrkan, sittplatser finns. Enkel fika serveras och vi umgås på det sätt vi vill; i samtal, sommarlek, högläsning, tipsrunda… Är vädret vått går vi inomhus i kyrkan. Diakon Annika Andreasson håller i träffarna.

SOMMARPROMENAD – Torsdagar i juli kl 14-15.30, med start 8/7
Kom med så ska vi gå ut på tramp… Vi möts, i alla åldrar, vid kyrkans entré, och även om vi inte kan gå över daggstänkta berg, så njuter vi tillsammans av promenad i lagom takt, på plant underlag, och med möjlighet till samtal.

Ta med ditt eget fika för en paus under promenaden. Är vädret vått så går vi ändå, men intar då fikat i kyrkan, som avslutning på promenaden. Diakon Annika Andreasson är promenadguide.

TONÅR
Ett gäng tonåringar träffas regelbundet på fredagar och hänger, snackar, gör någon aktivitet, har andakt ihop och sedan avslutas kvällen med gemensamt fika. 

Till hösten är det så att vi ska göra en ny satsning där vi delar upp yngre tonår och äldre tonår. De yngre som har börjat 6an kommer att träffas onsdagskvällar för att ha en rolig aktivitet och andakt och de äldre kommer att träffas på fredagskvällar där kvällarna mer består av häng, spela spel, ta del vittnesbörd från någon i församlingen. 
För att det här ska vara möjligt så behöver det finnas ledare, det behöver finnas fikafixare, någon som vill dela med sig något på en andakt, någon som skjutsa till ett ungdomsmöte osv.  Det finns egentligen bara möjligheter! 
Låt oss tillsammans hjälpas åt att skapa trygga och meningsfulla platser för tonåringar i Lerum där möjlighet ges till att växa i gemenskap med varandra och med Jesus. 

Kontakta Oscar Molneryd för att bolla era tankar och idéer och era möjligheter att vara med på något sätt. 

RPG – gemenskapsträff
Om reglerna tillåter kommer RPG att ha efterlängtade gemenskapsträffar under hösten.  Vi startar 26 augusti med årsmöte och gemenskapsträff med rubriken: Humor i allmänhet och västgötsk i synnerhet. Mer info kommer senare.

SAMLINGSSÖNDAG – 5 september
Boka redan nu den 5 september. Då är det samlingssöndag där vi får fira att vi möts igen efter sommaren, men också efter en lång pandemitid. Dagen innehåller bland annat gudstjänst, församlingsmöte, aktiviteter för stora och små.

TISDAGSCAFÉ – Tisdagar jämna veckor kl 11-12.30, med start den 7 september

Längtan är stor att åter få ses till gemenskap kring kaffeborden, med samtal, sång och musik, tänkvärt, andaktsfullt och lekfullt. Alla åldrar är välkomna!

Diakon Annika Andreasson håller i samlingarna.

LÄNGTAN/BEHOV
Vad längtar du efter? Vad har du för behov?
Vad har pandemin gjort med ditt liv, din tro, din bön?
På vilket sätt erfar du Guds närvaro, frånvaro?
Vilken betydelse har Jesus haft för dig under pandemin?
Vad tänker du kring gemenskap och behov av mötesplatser i relation till församlingen?
Vad behöver du för egen del? Vad önskar du bidra med för andras skull?
Dela gärna dina funderingar och ditt sökande efter längtan, behov, gemenskap och uppdrag med
pastor Camilla Malm Samuelsson eller diakon Annika Andreasson.
Efter sommaren kommer vi erbjuda olika mötesplatser. En del ordinarie verksamheter kommer förhoppningsvis att starta igen. Olika samtalsgrupper, bokcirklar, husgrupper, musikgrupper och annat startar allteftersom det efterfrågas och det finns resurser att genomföra.
Välkommen med dina tankar! /Camilla Malm Samuelsson

PERSONALFÖRRÄNDRINGAR
I gudstjänsten söndagen den 13 juni välkomnar vi vår ungdomsledare Victoria Olofsson. Victoria börjar jobba hos oss den 8 juni via ungdomsledaråret genom Södra Vätterbygdens Folkhögskola. Vi kommer därför ha förmånen att kunna ha Victoria hos oss under ett år. Victoria och Oscar kommer arbeta tillsammans fram till Oscar går på föräldraledighet. Välkommen Victoria!

PERSONALENS LEDIGHETER
Annika Andreasson 11 juni – 5 juli samt 30 juli -16 augusti
(Annika är på plats ti, to, sö under perioden 6-29 juli samt lyssnar av telefonsvararen och läser mail ytterligare någon dag)
Camilla Malm Samuelsson 3 juli – 15 augusti
Oscar Molneryd 3 juli – 31 januari 2022
Victoria Olofsson 10–26 juli, 2-9 augusti

Under ledigheterna kommer personalen att hänvisa till ansvarig person vid akuta ärenden genom meddelande på sina telefonsvarare och mailsvar.

28 maj, 2021