28 Januari Internationella insamlingen – Ett värdigt liv för alla

Vi tror att varje människa är skapad och älskad av Gud och har därför ett oändligt värde och en inneboende given värdighet som gäller oavsett yttre omständigheter. Långt över 100 år tillbaka har Equmeniakyrkan arbetat med att dela evangelium, visa omsorg och värdighet för de särskilt utsatta. Det har varit ett kännetecken för Guds folk i tusentals år och det ligger i vårt DNA.

Söndagen 28 januari firar vi gudstjänst med tema ”Ett värdigt liv åt alla”.
Då har vi insamling till Equmeniakyrkans internationella arbete.
Vi gästas av Ruth-Elisabeth Bruun Börjesson som predikar och visar några hälsningar från olika länder. Det finns också möjligheter till samtal och frågor vid kyrkfikat.

Så här beskriver sig vår gäst:
Jag heter Ruth-Elisabeth och är samordnare för Missionsvolontärsprogrammet. Jag är 28 år och uppvuxen på Öckerö. Innan jag flyttade till Stockholm för att börja jobba här så var jag ungdomsledare i Nimbuskyrkan på Öckerö. Jag har tidigare varit ute med Apg29 i Ecuador. Jag jobbar inte med något specifikt land i min tjänst, men jag samarbetar nära mina kollegor som har bra koll på våra olika systerkyrkor då jag dels jobbar med att undersöka om det finns potentiella placeringar för missionsvolontärer hos våra systerkyrkor. 
I min tjänst så är jag en del ute i församlingar, på konferenser och evenemang för att inspirera till mission, unga som äldre. 
Tidigare har jag även varit ideellt engagerad i Equmenias internationella arbete. 
Förutom att jobba i Equmeniakyrkan så studerar jag även freds- och konfliktstudier på halvtid.

03 januari, 2024