Ny i kyrkan

Vad kul att du hittat till vår kyrka! Vi ser fram emot att lära känna dig och hjälpa dig hitta din plats i vår gemenskap.

Vi vill vara en kyrka öppen för alla med våra olika bakgrunder, olika upplevelser och olika åsikter om tron och det kristna livet. Om du med din bakgrund, personlighet, tro och tvivel känner dig hemma i Equmeniakyrkan Lerum, vill vi vara din kyrka, din församling.

Läs mer om församlingens historia och vad vi står för här: Om Equmeniakyrkan Lerum

I vår kalender hittar du allt som händer i kyrkan. Nedan är en sammanfattning av våra olika verksamheter.

Välkommen, och hoppas du hittar något som passar just dig!

Gudstjänst

I centrum för församlingen står söndagens gudstjänst med undervisning, bön, sång och musik. Gudstjänsterna äger rum varje söndag kl 10:00 med nattvard minst en gång i månaden. I samband med våra gudstjänster erbjuds söndagsklubb för barnen. Här hittar du vår gudstjänstkalender.

Musik

I Equmeniakyrkan Lerum finns ett rikt musikliv där olika uttryck och stilar får mötas. I kyrksalens fantastiska akustik bjuds det på konserter av olika slag. Ibland är det församlingens egna förmågor som spelar och sjunger och ibland någon tillrest. Om du vill har du chansen att sjunga i någon av kyrkans körer eller spela i orkester. Läs mer om musiken i kyrkan här.

Equmenia

Equmenia är Equmeniakyrkans barn- och ungdomsverksamhet. Equmenia vill vara en gemenskap för och med barn och unga, där alla kan känna sig som hemma och vara sig själva.

 • Barnkör – Måndagar kl 17. Kontakta vår musikledare Anna för mer information.
 • Pluggstuga – Onsdagar kl 15:30. Plugga tillsammans med andra. Vår ungdomsledare Johanna är på plats.
 • Scout – Torsdagar kl 18:15. Bli scout och lär dig nya saker genom att själv få prova på. Upplev äventyr i naturen och lära känna nya kompisar.
 • Tweenies – Fredagar kl 16. En grupp för dig som går i åk 4-6. Aktivitet, fika och andakt.
 • Tonår – Fredagar kl 18. Från åk 7 och uppåt. Aktivitet, fika, andakt och mycket skratt med härligt umgänge.
 • Söndagsklubben – De flesta söndagar, under gudstjänsttid. Här leker man och sjunger ihop. Man får även lära sig en hel del om bibelns berättelser.
 • Tacolunch för barnfamiljer – Några söndagar per termin samlas barnfamlijer och umgås och äter lunch tillsammans. Håll utkik på hemsidan för mer information

Konfirmation

Varje läsår, med start på höstterminen anordnas konfirmationsundervisning. Som konfirmand får du samtala med jämnåriga och vuxna om frågor som berör dig, och du får fundera kring vad kristen tro innebär. Detta samtidigt som du träffar nya kompisar och har riktigt kul. Läs mer: Konfirmation

Gemenskapsträffar och samtalsgrupper

Välkommen till våra gemenskapsträffar och samtalsgrupper! Träffarna är öppna för alla och syftar till att skapa en plats där vi kan lära känna varandra, umgås, diskutera livets stora och små frågor och dela våra tankar och erfarenheter med varandra. Vi har ett varierat utbud av aktiviteter. För vissa aktiviteter krävs föranmälan, och för en del kan du bara dyka upp när det passar dig. Vi ser fram emot att träffa dig!

 • RPG – Riksförbundet Pensionärs Gemenskap. Gemenskapsträffar hålls som regel en gång per månad.
 • Stickcafé – Varannan måndag förmiddag. Välkommen du som gillar att sticka, virka eller brodera,
 • Tisdagscafé – Tisdagar jämna veckor kl 11-12:30. Gemenskap runt fikaborden .
 • Träffpunkt – kl 14.30-16.30, varannan söndag jämn vecka. En mötesplats – ett språkcafé!
 • Alpha, bibelsamtal, bokcirkel och husgrupper. Se på respektive sida vad som är aktuellt just nu.
 • Bibliodrama – Bibliodrama är en inbjudan att möta och leva sig in en bibeltext med hjälp av kroppen. Se kalendern för kommande tillfällen.