Tips vid försäljning

Vad säljs?

Du kan sälja allt som är barnkläder och barnprylar: vagnar, cyklar, leksaker, pussel, spel, utklädningskläder, ytterkläder, barn och ungdomskläder i alla storlekar m.m.
Av erfarenhet vet vi att urtvättade saker inte säljs. Även pyjamasar och underkläder finns ofta kvar när marknaden är över. Prydnadssaker som inte tydligt är till barn säljs inte heller.
De saker du säljer ska vara rena och hela och tvättade.
Leksaker som t.ex. drivs med batteri ska vara fungerande, annars måste det stå någonstans på leksaken. Pussel och spel ska självklart innehålla alla delar.
Om vi hittar smutsiga eller trasiga saker tar vi bort dem och lämnar till återvinning.
Vi säljer inte vuxenkläder, vuxenskor eller mammakläder.

Prismärkning

Allt ska vara prismärkt, men endast en prislapp per vara. Använd maskeringstejp. Prislappen ska vara tydlig med försäljningsnumret inringat till vänster och priset till höger. Om det är ett blankt materiel t.ex. dunjacka, märk gärna på annat sätt med en lapp och snöre. Annars riskerar lappen ramla av och varan kan inte säljas. Vi säljer inte varor utan prislapp.
Lapparna på varorna kommer inte att plockas av, utan allt skrivs in i ett register vid kassan.

Ordning och reda

Lösa delar till t.ex. leksaker ska läggas i en påse eller tejpas ihop. Använd gärna genomskinlig påse så man ser vad som är i.
Skor/stövlar binds ihop med skosnören eller annat snöre. Skriv gärna storlek på skor om det är svårt att utläsa.
Pussel ska med fördel plastas eller läggas så att bitar ej försvinner. Tänk på att inte tejpa på pusselbitar med tejp som inte kan tas bort.

Prisnivåer

Du sätter själv ditt pris men här är riktmärke för hur det kan prissättas. Självklart beror priset på kvalitet och skicket på varan.

T-shirt 20-40 krTröjor 30-80 krJeans/byxor 30-100 kr
Utebyxor 50-150 kr
Regnställ 100-300 kr
Jacka 50-350 kr
Leksaker 10-150 kr
Böcker 10-50 kr
Vagnar 200-500 kr
Cykel 80-450 kr

Det finns alltid undantag och varor som ska ha ett högre pris än ovan.
Tänk på att 5 kr och 10 kr ofta är för billigt och inte en garanti för att det blir sålt.