Församlingsbrev november-december

”Var inte rädd!”
Orden upprepas gång på gång i Bibeln, en hälsning från Gud själv. Det är mycket som händer i våra liv, såväl på ett personligt plan som i världen och i samhället. Mitt i oro, mörker, maktlöshet och lidande får vi påminna oss om att Gud går med: 
Var inte rädd, jag är med dig. 
Ängslas inte, jag är din Gud. 
Jag ger dig styrka och hjälper dig, 
stöder och räddar dig med min hand. 
Jes 41:10


I detta församlingsbrev presenteras ett varierat utbud av saker som händer i kyrkan under allahelgona-, advents- och jultid! Vid flera tillfällen ges du möjlighet att sjunga i kör och lyssna till konserter. Besök vår julmarknad och delta i olika mötesplatser som presenteras i brevet. Tillsammans firar vi gudstjänst med söndagsklubb och XL i vanlig ordning.

Med önskan om Guds frid och fred! 
Camilla Malm Samuelsson, pastor

Konfirmation – vi söker bönefaddrar

Årets konfirmationsgrupp har startat, 24 konfirmander och 8 ledare samt 3 konfirmandfaddrar. Dessutom ett stort gäng daglediga som serverar oss fika på tisdagarna. Be gärna för alla som ingår i konfirmadarbetet.
Vill du vara bönefadder för en konfirmand? Det innebär att du får ett namn på en person som du ber för fram till konfirmationen i maj.
Kontakta Camilla om du vill vara med, senast 20 november.

Tacolunch för barnfamiljer 13 nov

Vårt mål är att ge möjlighet för barnfamiljer att lära känna varandra och umgås.
Efter kyrkfikat (ca 11.30) hjälps vi åt att fixa taco och äter tillsammans. När vi ätit stannar vi och leker och umgås så länge vi vill.
Mer information och anmälan 

Höst- och julmarknad

Torsdag den 17 nov. kl. 17.30-19.30 och lördag den 19 nov. kl.10.30 – 13.00 är det dags för höst- och julmarknad med lotterier samt försäljning av bl.a saft, sylt, färskt bröd, hemstöpta ljus m.m Det blir också en liten loppismarknad. Servering med underhållning i Lerums equmeniakyrka.

Torsdag 17.30 Marknaden startar med lotterier och försäljning mm. Servering av smörgåsar, hembakta kakor, korvgrillning. Scoutaktiviter.

Lördag 10.30 Marknaden fortsätter med lotterier, försäljning bl a av morgonfärskt bröd och servering med musikunderhållning.
13.00 Dragning av lottlistor

Välkomna!

Konsert med Ida Sand

Musik i Lerum och Equmeniakyrkan Lerum arrangerar tillsammans en konsert med Ida Sand lördagen den 3 december 2022 kl. 16.00.
Mer information om konserten hittar du här:
https://musikilerum.se/mil/2022-12-03-ida-sand-band.html
Medlemmar i Equmeniakyrkan Lerum erbjuds rabatt på biljetterna (40kr/biljett). När du köper din biljett uppger du rabattkoden: eq22medl
Biljetter kan du köpa här:
https://secure.tickster.com/sv/h042jlw2p7rcdx7
Välkomna!

Julkonsert med Lerum Surte Symphonic Band

Söndagen den 4/12 kl 18.00

Julkonsert med Lerum gospel

Måndagen den 5/12 kl 19:00
Varmt välkomna på julkonsert med toner från både förr och nu. Vi bjuder på en kväll av glädje, eftertanke och skönsjungande toner! En glimt av julens budskap mitt i mörka december – med en stunds vila i vardagen. 
Biljetter 100kr vuxen, 50kr barn (upp till 15 år) 

Körsång på 1:a advent!

Vad vore 1:a advent utan körsång. Ett måste enligt de flesta. Var med och bidra till en stämningsfull advent som förberedelse för julen. Vi övar vid tre tillfällen innan vi sjunger upp söndagen den 27 november (1:a söndagen i advent). Hans Bergstrand och Nils Funnemark kommer att leda övningarna.

Övningtillfällen :
Tisdag 8/11 19.00-21-00
Tisdag 15/11 19.00-21.00
Tisdag 22/11 19.00-21.00

Uppsjungning :
Söndag 27/11 10.00
Anmäl dig senast den 6/11 till hans.r.bergstrand@gmail.com

Var med i årets julkör!

Vi sjunger på julafton kl 23 och alla är välkomna. 
Bra med lite körvana.
Övning följande tillfällen:
19 december kl 19-20.30
22 december kl.19-20.30

Anmäl dig till ulrika.henkelman@gmail.com

Julafton

I vanlig ordning kan ni boka in ett besök i kyrkan på julafton.

Kl. 11 Samling vid krubban.
En samling på ca. 30 minuter med julens sånger och julevangeliet där vi bygger upp krubban. Efter samlingen finns julfika för dem som önskar med skinksmörgås, pepparkaka mm. Insamling till Göteborgs Räddningsmission
Finns det några barn eller familjer som skulle vilja delta i planeringen av samlingen får ni gärna höra av er till Camilla Malm Samuelsson som ansvarar.

Kl. 23 Julnattsgudstjänst
Julkör och musiker under ledning av Ulrika Henkelman. Gudstjänsten leds av Camilla Malm Samuelsson mfl.
Insamling till biståndsorganisationen Diakonia
Glögg och pepparkaka serveras efter gudstjänsten.

Välkommen och ta gärna med grannar, släkt, vänner och någon du tror skulle behöva lite julgemenskap på självaste julafton.

Internationella insamlingen – 1 advent – 31 januari 2023

Se, jag vill bära ditt budskap, Herre
Missionsuppdraget är globalt och gäller alla. I vår världsvida gemenskap delas resurser och behov. Det är därför ingen slump att vi nu sänder ut sjuksköterskor, pastorer och lärare till våra samarbetskyrkor. I mötet med andra kyrkor berikas förståelsen av evangeliets rikedom.

Precis som vi får sjunga i psalmsången nummer 89 ”Se jag vill bära ditt budskap Herre”, får vi vara med och konkret bära Guds budskap genom att ge till vårt gemensamma arbete runt om i världen. Tack för att du är med och stödjer vårt gemensamma internationella missionsarbete runt om i världen. Din gåva gör skillnad!

I församlingen kommer vi under dec-jan ha utgångskollekter vid flera tillfällen. Den 29 januari har vi internationell gudstjänst med insamling samt predikan och berättelse från Gunilla Ikponmwosa som är Equmeniakyrkans samordnare för Mellanöstern, Nordafrika och projekthandläggare Kyrkornas Världsråd.
https://equmeniakyrkan.se/ge-en-gava/internationella-insamlingen/

Bibliodrama 28 november kl. 15-18. Tema: Möt Maria

I möte med de bibliska personerna kan vi spegla oss och komma i kontakt med djupskikten i vår personlighet. Vi kan låta Bibelns kvinnor utmana oss och hjälpa os att få insikter om våra egna liv och Gud. Ledare är Susanne Lindström, församlingspedagog i Lerums församlingen och Camilla Malm Samuelsson församlingsföreståndare i Equmeniakyrkan Lerum.

28/11 Vi möter Maria – om att stå kaxig och stark i skärningspunkten mellan oändlig lycka och utvaldhet – oändlig sorg och hopplöshet. Sista anmälan 21/11. Anmälan till respektive gång till camilla@equmeniakyrkanlerum.se

Pepp o prepp för föräldrar

16/11 och 7/12 kl 19-20.30
Mötesplats för föräldrar som vill samtala i grupp. Anmälan senast 14 nov till diakon Annika Andreasson (annika@equmeniakyrkanlerum.se eller 079 319 32 12).

Tisdagscafé – Adventsfest

13/12 kl 11
Terminsavslutning med festlig fikagemenskap och samtal runt borden, med sång, musik och tankar i adventstid. Anmälan (för beräkning av servering) till diakon Annika Andreasson senast 6 dec (annika@equmeniakyrkanlerum.se eller 079 319 32 12).

Tolvslaget – Nyår i gemenskap

31/12 kl 12-15
Mötesplats för dig som vill fira nyår i gemenskap med alla åldrar. Vi bjuder på mat, sång, musik, samtal, reflektion, aktivitet. Anmälan senast 21 dec till diakon Annika Andreasson (annika@equmeniakyrkanlerum.se eller 079 319 32 12).

Ekonomi – insamlingsläget

Under perioden januari – september 2022 har vi samlat in totalt 1 034 000 kr, vilket är 3 000 kr mer än föregående år men 53 000 kr lägre än budget. Även hyresintäkter och servering är lägre än budget. Vi har dock också haft lägre kostnader, vilket gör att vi trots allt ligger på ett positivt resultat. Vi har framför allt haft lägre personalkostnader, eftersom vi hade en vakans under en period när vår ungdomspastor Oscar hade slutat. Vårt tillsammansläger gick även bra ekonomiskt, där deltagaravgifterna täckte samtliga kostnader. Insamlingen till ljudanläggningen är nu uppe i 44 000 kr, läs mer om den nedan.
Lennart Pettersson, kassör

Ny ljudanläggning till vår kyrka

Vi är många som länge väntat på en ny ljudanläggning som är mer lättskött och anpassad till dagens behov. Det formella beslutet att köpa en ny ljudanläggning togs på årsmötet i februari, med en total budgetram på 600 000 kr. Efter årsmötet har planeringen och upphandlingen letts av Lars Strauss. Nu är vi så långt framme med projektet att vi har kommit till installation, som beräknas ske under vecka 45, 7-11 november. Den senaste beräkningen pekar på en total kostnad på ca 500 000 kr.

Beslutet på årsmötet hade inriktningen att vi skulle samla in halva summan och ta resten från sparade medel. Så gjorde vi också senast med insamlingen till nya stolar. Redan nu har på flera håll samlats in pengar till ljudanläggningen vid födelsedagar mm. Det är ett bra sätt att göra både jubilaren och församlingen glad. På det sättet har vi fått en grundplåt på ca 44 000 kr. Därmed återstår drygt 200 000 kr att samla in.

Därför drar vi nu igång en bredare insamlingskampanj som vänder sig till alla i församlingen. Vi skulle därför önska att ni alla funderar igenom vilken möjlighet ni har att bidra med ett engångsbelopp för detta ändamål. Vissa av oss kanske har möjlighet att skänka en större summa medan andra kan skänka ett mindre belopp. Alla bidrag är välkomna och behövs. Insamlingskampanjen avslutas med en konsertkväll, som ordnas av Kathrine Renhorn, Karin Fritzon och Jennifer Brodén, den 5 februari 2023.

Skicka ditt bidrag till:
Swish: 123 696 81 01
Bankgiro: 267-7458
Märk betalningen med Ljudanläggning


Uppföljning av hur mycket som kommit in kommer att ske löpande och redovisas i utskick och på anslagstavlan.
Har ni frågor är ni välkomna att höra av er till Lennart eller Bengt i ekonomigruppen.
Styrelsen och ekonomigruppen, oktober 2022

Manusstopp

Manusstopp för nästa Församlingsbrev är på nyårsafton

Hantering av personuppgifter

Genom att du anmäler dig till något ovan godkänner du att Equmeniakyrkan Lerum hanterar dina uppgifter.
Läs mer här om hur vi hanterar personuppgifter.

28 oktober, 2022