Församlingsbrev maj-juni

Kornets hopp är stort
Vi önskar varandra glad påsk och firar Jesus uppståndelse. Mysteriet då livet segrar över döden. Det är inte lätt att förstå och förklara. Men påsken kan bli en erfarenhet som behöver ett språk för att det ogripbara ska bli gripbart. I Sverige får god hjälp av att våren sammanfaller med påsken. Under helgen kunde naturen hjälpa oss att ana påskdagen; i solen, koltrastens sång, i vitsippor och andra vårtecken. Jesus själv använder naturen när han talar om sin död och uppståndelse: Sannerligen, jag säger er: om vetekornet inte faller i jorden och dör förblir det ett ensamt korn. Men om det dör ger det rik skörd. (Joh 12:24)

I psalmer och sånger 205 fångar Per Harling påskens mysterium så fint. Kanske kan den bli ord in i din verklighet, ett hopp om påskens förvandling i ditt liv.

Vila i din väntan. Stilla mötet sker.
All din stora längtan Herren hör och ser.
Våga vänta tryggt: snart har dagen grytt.
Våren visar vägen: Gud gör allting nytt.
Genom din ångest, när allt är svårt,
delar Gud din smärta och all din gråt.

Vila i din väntan. Stilla mötet sker.
All din stora längtan Herren hör och ser.
Livet skiftar fort, kvävs av dödens hot.
Herren skingrar rädslan;
kornets hopp är stort.

Framtiden väntar, vila i tro,
Kornet som nu slumrar snart börjar gro.

Våren visar vägen: Gud gör allting nytt.  Vårt hopp!

Hälsningar Camilla, Annika och Johanna

Konfirmation

Hälsning från konfirmanderna
I höstas mötte vi ett gäng på 24 härliga konfirmander. Under året har vi pratat om tro, vänskap, relationer, Jesus och om vem Gud är. 

Varje tisdag har vi samlats i kyrkan, börjat med att fika tillsammans som en grupp äldre i församlingen ordnat för oss. Stort tack! Efter detta har vi i stor grupp eller i tre mindre samlats för att diskutera olika frågor, samtalat om olika ämnen och lekt lekar. Vi har även haft ett lägerdygn i kyrkan och snart åker vi på vårt sista läger tillsammans på Sjöviksgården. 

Be gärna fortsatt för konfirmander och ledare när vi förbereder oss inför den stundande konfirmationsdagen den 27 maj. Håll utkik på hemsidan för länk till Gudstjänsten.

Hälsning till höstens konfirmander
Hej!
Är du född 2009 och funderar på konfirmation? Vad innebär det att vara kristen? Vem är Jesus? Vad betyder WWJD? För svar på dessa frågor och mycket mer så är det snart dags att anmäla sig till höstens konfirmation. Håll utkik på hemsidan för mer information. 

För frågor kontakta pastor Camilla Malm Samuelsson eller ungdomsledare Johanna Johnson. 

Konfirmationsakter i gudstjänsten
Den 28 maj och 4 juni kommer vi vara med om enskilda konfirmationsakter i gudstjänsterna.
Lördagen den 27 maj är det konfirmationshögtid för konfirmationsgruppen. Det är redovisning kl. 14 och gudstjänsten börjar kl. 15. Det är trångt i kyrkan men konfirmationshögtiden kommer att sändas digitalt. Håll utkik efter mer information om detta.

Barnvälsignelse, Dop och nattvard

I samband med gudstjänsten den 14 maj får vi vara med om en gudstjänst med barnvälsignelse, konfirmationsdop och nattvard.

Medlemsvälkomnande

Vi har flera personer som är intresserade av medlemskap. Kanske blir det en välkomnstakt i samband med någon av gudstjänsterna maj-juni, vi har inte samordnat någon söndag ännu. Intresserad eller vet någon som är det? Kontakta gärna Camilla.
Vi får se fram mot tillsammanshelg i kyrkan den 2-3 september. Då blir det välkomnande vid gudstjänsten.

Sommarandakter

Varje söndag kl. 18 mellan 25 juni och 13 augusti erbjuder vi sommarandakt istället för gudstjänst kl. 10. Andakterna utformas på olika sätt av den som leder den. Efteråt blir det gemenskap kring fikaborden.

Tonår

16 Juni har vi avslutning på tonår för denna termin. Men håll utkik på Instagram och hemsidan för fortsatta aktiviteter under sommaren. Som exempelvis Hönökonferensen och Bobergslägret.
Instagram: @tonarlerum

Hönö
Vi planerar för att vara ute på konferensen 12 juni till 16 juni. Mer information kommer längre fram. Se hemsida samt Instagram

Bobergslägret 1-6 augusti
Nu har du möjlighet att åka med på ett grymt bra tonårsläger tillsammans med kyrkorna i Borgstena, Falköping, Fristad, Kroppetorp, Lerum, Mariestad, Skövde, Tibro, Tidaholm och Värsås.
Vi åker till Bobergsgården söder om Falkenberg, nära hav och strand. Dagarna kommer att fyllas av sol & bad, tävlingar & lekar, gudstjänster och gött häng.

Ett tonårsläger är perfekt både för att lära känna nya vänner och ha roligt tillsammans med dem du redan känner. På lägret får du dessutom chans att lära dig mer om vem Jesus är, och kanske lära känna honom bättre eller för första gången.

Infoblad finns att hämta i kyrkan och hör av dig med frågor till ungdomsledare Johanna Johnson.

Söndagsklubben + XL

Den 28 maj är det vår avslutning. Vi är med och har gudstjänst tillsammans med hela församlingen och efteråt blir det en indisk fest bassar! 
Möjlighet att köpa armband och halsband tillverkade av barnen gjorda med äkta indiska pärlor, köpa en kakbit eller ett gratulationskort.
Alla pengarna går till barnens insamling och engagemang i “sopptippsprojektet”. Barn hjälper barn till en bättre framtid. Så varmt välkomna på en indisk fest efter gudstjänsten där barnen medverkar.

Våravslutning på Tisdagscafé

När sköna maj är på väg att ta slut och juni är i antågande är du den 30 maj välkommen till våravslutning på tisdagsträffarna. Vi ses som vanligt kl 11-12.30. Det serveras ett program för många sinnen! För serveringens skull vill vi att du anmäler dig till diakon Annika Andreasson senast den 16 maj: muntligt, 0793-193212 eller mail till annika@equmeniakyrkanlerum.se.
Hälsningar från Annika & köksgänget

Möte med Möller 6/5 kl 16:00

Lördagen den 6 maj kl 16.00 anordnas en konsert i Equmeniakyrkan Lerum i samarbete med Musik i Lerum. Medverkande är multiinstrumentalisten Ale Möller och hans dotter Anna Möller samt Damkören ifrån Jonsered under ledning av Camilla Voigt.

Ett efterlängtat möte där musik av olika slag blandas med inspiration och överraskningar. Församlingsmedlemmar får samma pris som medlemmar i Musik i Lerum.

Ingemar Olsson och Lerum Gospel 7/5 kl 17:00

Varmt välkommen på konsert med Ingemar Olsson och Lerum gospel!

Det blir en helkväll med Ingemar som får dela både sina sånger och ord då han också kommer intervjuas under konserten. Ingemar är mannen bakom hitar som till exempel ”Du vet väl om att du är värdefull”. Lerum Gospel är en kör ledd av Anna Martinsson och Viktor Standar. Kören har ett sväng och en klang som tyder på glädje och gemenskap!
Biljetter finns att köpa här: https://billetto.se/e/ingemar-olssons-med-lerum-gospel-biljetter-817467

Bibliodrama i Equmeniakyrkan Lerum – Måndag 8 maj kl. 15-18. Tema: Bönen

Bön kan beskrivas som ”hjärtats gemenskap med gud”. Men vad är bön? Hjälper det egentligen att be? Och vad är det vi ber om… egentligen?

Ledare: Susanne Lindström, församlingspedagog och bibliodramaledare. Camilla Malm Samuelsson, pastor och församlingsföreståndare

Vi erbjuder frukt och vatten, kaffe, te och smörgås till självkostnadspris. Du får också en bekräftelse på att du anmält dig. Max 12 deltagare. Anmälan senast 2 maj. Till Camilla eller via anmälningsformulär: www.svenskakyrkan.se/lerum/bibliodrama
Arrangörer: Svenska kyrkan i Lerum, Equmeniakyrkan Lerum, Sensus Studieförbund

22 april, 2023