Konfirmation 2023/2024

Du går i högstadiet och skall börja forma ditt eget liv. Du kanske funderar på “Livets stora frågor”. Som konfirmand får du samtala med jämnåriga och vuxna om frågor som berör dig och världen samt fundera på vad kristen tro innebär. Detta samtidigt som du träffar nya kompisar och har riktigt kul.

Equmeniakyrkan Lerum och Equmenia Lerum bjuder in dig som är född 2009 eller tidigare att delta i konfirmationen. Du får tillsammans med andra vara med om ett spännande och lärorikt konfirmationsår med mycket tid till att fundera och samtala kring livet och den kristna tron.

Konfirmationen startar efter en informationskväll för konfirmander och föräldrar tisdagen 26 september 19.00. Vi träffas för konfirmation varje tisdag eftermiddag. Samlingen börjar med fika efter skolan och håller på i 2 timmar. Starttiden på eftermiddagen försöker anpassas till skolornas schema.

Utöver eftermiddagarna ses vi några söndagar samt ett konfadygn under hösten och ett helgläger under våren. Konfirmationshögtiden blir i maj 2024.

Undervisningen är kostnadsfri. För fika, mat och läger tas en självkostnadsavgift ut på ca 2000 kronor

Material och Bibel ges som gåva från Equmeniakyrkan Lerum.

Efter sommaren skickas det ut mer information och en inbjudan till första träffen till er som anmäler sig.

Anmäl dig så fort du kan, gärna innan 15 juni. Begränsat antal platser. 

Det går bra att anmäla sig över sommaren och när skolan börjat fram till 18 september. Välkommen att höra av dig om du har några frågor.

Vi vill vara en öppen kyrka där alla får vara med, därför behöver man inte vara medlem eller döpt för att delta i vår konfirmation. 

Det finns olika uppfattningar om kristen tro och det är välkommet eftersom kyrkan vill vara till för alla. Vi önskar att livets mångfald skall vara synlig, därför delar vi så väl tro som tvivel.

Vi vill vara en plats för gemenskap, möten över generationsgränser och utveckling i såväl livet som tron.

Hoppas vi ses i höst!

Vill du veta mer?

Camilla Malm Samuelsson, Pastor och församlingsföreståndare
 Telefon: 073-560 63 57
 SMS: 073-560 63 57
 Mejl: camilla@equmeniakyrkanlerum.se

Johanna Johnsson, Ungdomsledare
 Telefon: 076-035 40 90
 SMS: 076-035 40 90
 Mejl: johanna@equmeniakyrkanlerum.se

12 maj, 2023