Vara nere

Du som är förälder, vän eller en vuxen i ungas närvaro – Välkommen till en utbildningskväll med fokus på unga och psykisk ohälsa.

När någon är nere kan en uppmärksam vuxen vara mycket värdefull. Men hur kan vi möta någon när vi varken är psykologer eller läkare utan ”bara en medmänniska”? Vad innebär egentligen begreppet ”psykisk ohälsa”? Vad ska du som vuxen göra, och vad kan du göra? Vad har du för ansvar?

Denna utbildning svarar på dessa frågor och ger dig praktisk övning för att du ska känna dig tryggare i att hantera situationer som kan upplevas svåra. Den är framtagen av Mind och Studieförbundet Bilda, tillsammans med ungdomsledare och experter.

17 oktober 18.30-21.00
Drop-in-fika från 18.00
För mer info och anmälan: www.bilda.nu/varanerelerum

Vara nere är ett initiativ som syftar till att rusta unga för livet. Vi vill höja ungas kunskaper om psykisk ohälsa, inspirera till mer dialog och öka förmågan att stötta sina kompisar. Vi har därför tagit fram baskunskaper förpackade på olika sätt: en digital kampanj, en utbildning för ungdomsledare, en kunskapsportal, en podd, ett instagramkonto och studiecirkelmaterial. Läs mer om Vara nere här www.varanere.se
Ett initiativ från Bilda och Mind, med stöd av Allmänna arvsfonden

25 september, 2023